Ik heb het begrepenClose

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten

Klein elektro recycleren? Gebruik je hoofd... en het RecyclePunt!

Wil je klein elektro afdanken? Laat het niet rondslingeren. Alles wat kleiner is dan 25 cm mag je binnenbrengen in het RecyclePunt. Je vindt er vast ook een in je buurt. Gewoon even je hoofd gebruiken – letterlijk zelfs!

Zo herken je klein elektro…

Wat is klein elektro? Alle elektrische of elektronische apparaten die je gebruikt voor huishoudelijke taken, en waarvan de grootste afmeting maximaal 25 cm bedraagt (L/B/H).

Om dat te checken bestaat er een eenvoudig trucje: 25 centimeter, dat is zowat de grootte van je hoofd. En je hoofd, dat heb je altijd bij!

Er komen best veel toestellen in aanmerking. 

  • Keukenapparaten:

Waterkoker, broodrooster, elektrisch mes, mixer, …

  • Badkamertoestellen:

Elektrische tandenborstel, scheerapparaat, ladyshave, krultang, …

  • Andere elektro:

Laptops, tablets, computeraccessoires, audio- en videoapparaten, mp3-spelers, elektronisch speelgoed, vaste telefoons en gsm’s, laders, elektrisch gereedschap, horloges, …

 

Waar naartoe? Op naar het RecyclePunt!

Een RecyclePunt is een inzamelpunt voor klein elektro én kapotte lampen. Zo wordt recycleren nog makkelijker.

RecyclePunten vind je op plekken waar je sowieso regelmatig komt om boodschappen te doen: de supermarkt, doe-het-zelfzaak, elektrohandel, winkelcentra, …

En wat met elektro groter dan 25 cm?

Met grotere elektro-toestellen kun je altijd nog terecht in het recyclagepark in je buurt. Is het toestel nog bruikbaar? Breng het dan naar de Kringwinkel; zo doe je er iemand anders een plezier mee!

esc